EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

De dromer vs. de realist

De oefenwedstrijden voor aanvang van het tweede seizoen in de Derde Divisie met Kevin van Dessel als hoofdtrainer, geassisteerd door Pascal Boer, waren alleszins acceptabel.

Vooral de winst tegen VVV Venlo gaf menig supporter het gevoel dat het komende seizoen wel eens een verrassend eindresultaat zou kunnen gaan opleveren. Vol goede moed togen we dan ook op 27 augustus naar Doetinchem om aan te treden tegen de beloften van De Graafschap, maar deze lieten zich niet naar de slachtbank afvoeren. Een bloedeloze 0-0 was het gevolg. Dan maar een week later tegen ADO’20 de volle buit binnen halen. Maar ook de Heemskerkers lieten niet over zich heen lopen en gingen met de drie punten terug naar Noord-Holland.

Je kon met recht spreken van een valse start en EVV stond na twee wedstrijden op een zestiende plek. Zou zich dan toch een doemscenario gaan voltrekken? Echter, de daarop volgende vijf wedstrijden werden in winst omgezet, al kon men deze overwinningen soms met moeite over de streep trekken. In een enkel geval was deze zege zelfs onverdiend, zoals die tegen Be Quick 1887. Ontluisterend spel, maar enkele minuten voor tijd een treffer van Paul Schröders en dus werd met gemengde gevoelens de thuisreis aanvaard.

Het gevolg van deze vijf winstpartijen op rij was wel een plek in de subtop van de Derde Divisie en de belabberde seizoensopening was naar de achtergrond verdrongen. Volgende tegenstander die een kopje kleiner zou worden gemaakt was medekoploper UNA. Maar de tot nu toe enige wedstrijd van EVV op een zaterdagavond ging nipt verloren en we stonden weer met beide benen op de grond. Maar dat stonden we toch al? De realisten onder ons zeker, maar de dromers – zoals de schrijver dezes – zagen de bomen al tot aan de hemel groeien. Meestrijden om de bovenste plekken. Bovenste plekken? Welnee. Dé bovenste plek. En mocht dat onverhoopt niet lukken, dan maar een periodetitel pakken en nacompetitie spelen voor promotie naar de Tweede Divisie.

Maar zoals ieder weldenkend mens weet kom je in dromenland niet ver want in de volgende zeven wedstrijden werden maar twee overwinningen behaald. En als daarenboven Jeremy Lemmens in de wedstrijd tegen OFC een dubbele beenbreuk oploopt, dan ziet de dromer zijn luchtballonnetjes uit elkaar spatten en moet hij zich – zij het schoorvoetend – schikken in de realiteit.

In de laatste wedstrijd voor de korte winterstop tegen Jong Vitesse lieten de Arnhemmers zien dat zij een serieuze titelkandidaat waren en nog steeds zijn. EVV verkocht haar huid echter duur en ondanks de 0-3 nederlaag konden de blauw-witten terugkijken op een goede wedstrijd.

Halverwege het seizoen vinden we EVV terug op een negende stek met een doelsaldo van 15 – 18. Cijfers liegen niet. Ze zijn zoals ze zijn en kunnen de werkelijkheid niet mooier maken. Desondanks mogen we de tweede seizoenshelft met vertrouwen tegemoet zien. Te beginnen in januari als achtereenvolgens Quick, Quick’20 en Be Quick 1887 de tegenstanders zullen zijn.

Als nieuwbakken realist denk ik dat we deze Quick-time afsluiten met 9 punten. Negen? Allez, dan toch zeker zeven. Al is dit natuurlijk wel een droomscenario!

GL