EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Derde divisie 2019-2020

2019-2020 : Een onvoltooid seizoen

Het seizoen 2019-2020 zal de geschiedenisboeken ingaan als het seizoen dat vanwege de uitbraak van het coronavirus al na 22 duels op 12 maart 2020 voortijdig werd beëindigd.

EVV werd aan het eind van het seizoen 2018-2019 geconfronteerd met het feit dat hoofdtrainer Tiny Ruys vanwege gezondheidsproblemen een punt achter zijn loopbaan zette.
De TC van EVV wist alvrij snel in de persoon van René Eijer een opvolger te strikken. René was afgelopen seizoen hoofdtrainer bij Fortuna Sittard.
Wat betreft de selectie keerde spits Rick Polman, na een jaartje Blauw Geel'38, terug bij de bluwwitten.

De seizoensstart was heel matig. Twee onnodige gelijke spelen tegen Dongen en Hoogland en een nederlaag tegen Blauw Geel'38 leverden slechts 2 punten op. Maar vervolgens bleef EVV zes wedstijden op rij ongeslagen. Daarbij ook een 1-1 gelijkspel bij nieuwkomer Groene Ster.
De plek in de middenmoot werd echter weer prijs gegeven door een serie van 5 wedstrijden waarin slechts één punt werd behaald.
Gelukkig werd de eerste seizoenshelft wel positief afgesloten : FC Lienden werd in Echt op een dikke 5-0 nederlaag getrakteerd.
Nadat het eerste duel na de winterstop verloren ging (3-0 nederlaag tegen Jong ADO den Haag), begon EVV via vier overwinningen en een gelijkspel aan een flinke opmars. Een opmerkelijke overwinning daarbij was die in de Limburgse derby tegen Groene Ster (2-1).
Na de carnaval werd er in Naaldwijk verdienstelijk gelijkgepseeld tegen Westlandia (2-2). Op zondag 8 maart verloor EVV op eigen terrein met 3-0 van DEM.

Op donderdag 12 maart werd de competitie van hoger hand tijdelijk stopgelegd. Enkele weken later volgde het bericht dat de competitie definitief werd stopgezet.De KNVB besloot dat er geen kampioen en degradanten zouden komen. Het seizoen kan dus als niet gespeeld worden beschouwd.


EVV eindigde op de 7e plaats met 31 punten uit 22 duels.