EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

2004-2010 Hoofdklasse

Het begin in de hoofdklasse

Het debuut in de Hoofdklasse tijdens het seizoen 2004-2005 was niet onsuccesvol. Een mooie 4e plaats in de eindrangschikking geeft aan dat de blauwwitten zich goed hebben geweerd. In de maanden oktober/november lukte het de mannen van de nieuwe trainer Ed Hendriks zelfs om zes wedstrijden achter elkaar als overwinnaar van de grasmat te stappen. Het was jammer dat aan het einde van het seizoen de pijp vroegtijdig leeg was (vijf nederlagen op een rij) anders was een 3e stek ook nog haalbaar geweest.  De 4e plaats gaf wel recht op deelname aan de grote KNVB-beker.

Het seizoen 2005-2006 werd gekenmerkt door wisselvalligheid.  Prima prestaties werden afgewisseld met flinke uitglijders. In de eindrangschikking werd een 6e plaats behaald. In de Gatorade-Cup werd EVV uitgeschakeld door FC Dordrecht (1-4). Wat in de competitie niet lukte, lukt wel in de KNVB-beker. EVV haalde de finale van het district Zuid 2 en daarin behaalde EVV een prachtige 4-0 overwinning tegen klassegenoot JVC Cuijk. In de landelijke strijd om de beker werd ook de finale gehaald door een 2-0 overwinning op  Rijnsburgse Boys en een 4-3 zege tegen Harkemase Boys. In die finale, gespeeld op Sportpark In de Bandert, was ASWH een maatje te groot (1-3). Al met al was het een prachtig seizoen en kon Ed Hendriks met opgeheven hoofd afscheid nemen van EVV.

Stabiele hoofdklasser

De komende seizoenen zou EVV zich ontwikkelen tot een stabiele hoofdklasser, die menigmaal streed om het kampioenschap, maar dit net niet wist te bewerkstelligen.

Onder leiding van de nieuwe trainer Dominik Vergoossen kende de ploeg een heel goede start in het seizoen 2006-2007. In de eerste zeven duels bleef men ongeslagen. Tevens gaf EVV haar visitekaartje af in de KNVB-beker door winst tegen FC Lisse en een kleine thuisnederlaag tegen eredivisionist NEC Nijmegen. Voor bijna 2000 toeschouwers was het op 20 september een ware happening op Sportpark In de Bandert.

In de competitie streed EVV om het kampioenschap, echter de ommekeer kwam in de uitwedstrijd tegen JVC Cuijk. Nadat EVV een 0-1 voorsprong had genomen kwam JVC in blessuretijd alsnog langszij. Na deze wedstrijd raakte men volkomen van slag en werden zes van de zeven wedstrijden verloren. De laatste twee duels werden weer in winst omgezet en EVV belandde uiteindelijk toch nog op een zeer fraaie tweede plaats.

EVV begon het seizoen 2007-2008 niet goed. Men werd namelijk door RIOS’31 uit de districtsbeker gewipt. De competitiestart daarentegen was wel goed. Men bleef de eerste vijf wedstrijden ongeslagen, maar in de zesde wedstrijd in Kaatsheuvel ging het mis.  Na een 0-2 voorsprong ging EVV toch nog met 3-2 ten onder. Vanaf die zondag viel EVV ver terug en tot overmaat van ramp werd de topscoorder voor tien wedstrijden geschorst. Een plek in onderste regionen was het gevolg. Gelukkig herpakte de ploeg zich na de winterstop en uiteindelijk eindigde men nog op een 8e plaats.

In het seizoen 2008-2009 werd weer tot de laatste dag meegespeeld om de titel. In het begin leek JVC Cuijk op de titel af te stevenen, maar na acht competitierondes was de koek op in Cuijk en nam Baronie het stokje over. Na de winter werd al gauw duidelijk dat Baronie, Gemert en EVV zouden gaan strijden voor de titel. Het dubbelprogramma met Pasen bleek voor EVV funest te zijn. Het leverde maar één punt op en de titel leek ver weg. Maar vervolgens pakt EVV negen punten uit drie duels en waren er weer mogelijkheden. Op de laatste speeldag kwam Baronie (twee punten meer dan EVV) naar Echt. Gemert (één punt meer dan EVV) ontving SV Venray.  In een geweldige ambiance behaalde Baronie een 0-1 overwinning en pakte zodoende de titel terwijl EVV genoegen moest nemen met een derde plaats. Maar met 48 punten werd wel een nieuw clubrecord gevestigd.

 

Op weg naar de nieuwe Topklasse

Het seizoen 2009-2010 stond vooral in het teken van de nieuwe Topklasse, die een seizoen later van start zou gaan. Middels een versterkte promotie konden de  bovenste vier ploegen in de eindrangschikking promoveren naar de Topklasse, waarin de 32 beste amateurclubs van Nederland hun opwachting zouden maken, één Topklasse voor de zaterdagamateurs en één voor de zondagamateurs.

EVV startte het seizoen op zondag 6 september met een uitduel tegen Baronie. De kampioen van het vorig seizoen hield de punten in eigen huis (3-1). Na een aantal afwisselende overwinningen en nederlagen, bleef men vervolgens zeven duels op rij ongeslagen.

EVV leek op koers richting Topklasse maar na twee nederlagen in maart tegen provinciegenoten Venray (0-1) en Meerssen (0-4) leek deze mijlenver weg. Uitgerekend tegen titelaspirant Gemert hervonden de blauwwitten zich door de Gemertenaren met 1-0 te kloppen. Paaszaterdag kroop EVV door het oog van de naald door in het thuisduel tegen UNA in de blessuretijd een 2-4 achterstand recht te trekken (4-4). Twee dagen later trok men naar Helmond en eveneens in de blessuretijd scoorde EVV tegen Dijkse Boys en nam de drie punten mee naar huis. Na twee winstpartijen met 1-0 (tegen UDI’19 en OSS’20) stond EVV op de drempel van de Topklasse. Winst in het uitduel tegen JVC Cuijk zou voldoende zijn voor plaatsing. Helaas lukte dat niet, want JVC was, na vele eerdere nederlagen tegen  EVV, nu wel de beste (3-1). Twee wedstrijden voor het einde waren Gemert en Baronie praktisch zeker van een plaats in de Topklasse. Voor de overige twee plaatsen waren EVV, Dijkse Boys en JVC Cuijk nog in de race. Op 2 mei kwam Dijkse Boys op bezoek in Echt. In een zeer spannend duel scoorden de Echtenaren in de laatste minuut de gelijkmaker (4-4). Door die uitslag kon EVV in het laatste duel tegen Schijndel via winst plaatsing afdwingen. En dat lukte !! Door de 3-0 zege op en in Schijndel verzekerde EVV zich van een derde plaats en plaatste zich als enige Limburgse club voor de Topklasse.

Trainer Dominik Vergoossen en assistent-trainer Ger Schreurs kunnen terugkijken op een succesvolle periode, die werd afgesloten met een mooie promotie.