EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Derde Divisie 2016-2017

Het eerste jaar Derde Divisie

De KNVB creëerde in het voorjaar van 2016 een nieuwe opzet in de top van het amateurvoetbal. Met de invoering van de Tweede Divisie, met zaterdag- én zondagclubs, werd de nieuwe voetbalpiramide voltooid. De Topklasse, die zes jaar had bestaan, werd omgedoopt in Derde Divisie en hierin bleven de zaterdag- en zondagclubs gesplitst. EVV had zich dus geplaatst voor die Derde Divisie en op zondag 14 augustus startte men o.l.v Leo Beckers met een thuisduel tegen HBS (0-0). De tweede wedstrijd in Malden tegen nieuwkomer Juliana'31 ging met 3-1 verloren maar vervolgens pakte men negen punten uit drie duels. Men kon dus spreken van een alleszins redelijke start. In het vervolg van de eerste seizoenshelft wisselden winst en verlies elkaar af. Uitschieters waren de 0-4 zege in Groningen tegen Be Quick 1887 en de dikke 2-5 nederlaag in Echt tegen Jong De Graafschap. Met de kerst vertoefde EVV in de brede middenmoot met 24 punten uit 18 duels. Na de korte winterstop pakte EVV gelijk 7 punten uit drie duels maar deze serie kon men geen vervolg geven. De prestaties bleven heel wisselvallig. Opvallendste uitslag was wel op 23 april de 4-1 thuisoverwinning op Westlandia, de nummer twee in de rangschikking.

In de eindrangschikking eindigde EVV op een achtste plaats en Leo Beckers nam na vijf seizoenen afscheid van EVV. Hij kon terugkijken op een geweldige periode bij EVV en hij zou worden opgevolgd door zijn assistent Kevin van Dessel.

Omdat EVV niet wilde voldoen aan de licentie-eis van de KNVB om drie contractspelers in dienst te nemen, kreeg EVV, samen met nog tien andere verenigingen uit de Derde Divisie zondag, uiteindelijk één strafpunt toegekend.