EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Derde Divisie 2017-2018

EVV startte het seizoen 2017-2018 met Kevin van Dessel als de nieuwe trainer. Hij nam het roer over van Leo Beckers die na vijf jaar EVV afscheid had genomen. Oud-speler Pascal Boer werd assistent. Het 0–0 gelijkspel in de openingswedstrijd in Doetinchem tegen Jong De Graafschap werd gevolgd door een teleurstellende 0-2 nederlaag tegen ADO’20. Vervolgens begon EVV aan een uitstekende serie. Er werden vijf duels op rij gewonnen en na een ongelukkige nederlaag tegen koploper UNA werden nogmaals vier punten gepakt tegen Quick'20 en HSC'21. Na 10 duels had EVV reeds 20 punten, voorwaar een goede start.

Een zware domper was echter de dubbele beenbreuk van aanvaller Jeremy Lemmens tijdens de wedstrijd tegen OFC. Einde seizoen voor de Maastrichtenaar. Met de winterstop hadden de blauw-witten 24 punten uit 15 wedstrijden. Mooie cijfers. Handhaving leek een formaliteit te worden.

Helaas bleek er na de winterstop zand in de motor te zitten. Vijf nederlagen op rij en een aantal zware blessures waren het resultaat. De selectie werd flink uitgedund. En na de thuiswinst tegen De Meern volgden weer vier nieuwe nederlagen en was men inmiddels afgezakt naar de onderste regionen. Paaszaterdag kwam koploper UNA op bezoek en een zeer gemotiveerd EVV pakte de drie punten. Het begin van een zinderende slotfase. De smalle selectie wist via zeges op JVC en Jong De Graafschap steeds boven de rode lijn te blijven. Echter, omdat veel ploegen onderin ook punten pakten, bleef het spannend.

Een wedstrijd voor het einde stond het uitduel tegen ADO'20 op het programma. Een gelijkspel zou voldoende zijn voor handhaving. EVV kwam in de 2e helft met 0-2 achter. Maar in de slotfase kwam men toch nog op 2-2 via doelpunten van Rick Polman en Chefrino Eind.

En dat betekende dus dat EVV het loodzware seizoen, waarin de heel smalle selectie tot het gaatje moest gaan, toch nog tot een goed einde had gebracht. Uiteindelijk werd dus de geweldige inzet beloond met klassenbehoud en kan EVV komend seizoen beginnen aan haar derde seizoen in de Derde Divisie.