EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Eerste thuiszege EVV Echt

EVV Echt heeft zondagmiddag in het duel tegen Quick haar eerste thuiszege behaald. Het doelpunt van invaller Reno Kochanowski in de 71e minuut was voldoende voor de drie punten.

Trainer Leo Beckers had zijn team behoorlijk gewijzigd t.o.v. het duel tegen OSS’20. Jordi Beelen, Stijn  Keulen en Luc Tinnemans  startten in de basis terwijl aanvoerder Rick Geenen na een langdurige blessure voor het eerst weer van de partij was.

EVV Echt begon voortvarend aan de wedstrijd. Er stonden 55 seconden op de klok toen een schot van Juul Respen tegen de paal belandde. Vier minuten later was het Jordi Beelen die vanuit een moeilijke hoek zijn schot ook tegen de paal zag gaan. (zie foto)
EVV Echt speelde zoals Leo Beckers dat van zijn spelers vooraf had gevraagd : 200 % inzet en de tegenstander geen enkele ruimte geven. Quick had daar behoorlijk moeite mee en kreeg in de eerste helft nagenoeg geen kans. In het laatste kwartier voor de pauze drong de ploeg van trainer Paul van der Zwaan wel meer aan maar verder dan een aantal corners en een terecht afgekeurd doelpunt kwam men niet.
Ruststand : 0-0
Ook in de 2e helft eenzelfde spelbeeld. Een zeer fel EVV Echt gaf Quick amper speelruimte. Na een vrije trap van Stijn Keulen was Rick Geenen met een kopbal dicht bij de openingstreffer terwijl een poeier van Jordi Beelen via het lichaam van een Quick-verdediger werd afgeweerd.
In de 62 minuut kreeg Quick haar kans op de voorsprong : Rick Burgering kon vrij richting Michel Vercruysse maar de Belgische keeper bewees maar weer eens zijn klasse.
Even later was het einde wedstrijd voor aanvoerder Rick Geenen die met kramp naar de kant moest en werd vervangen door Reno Kochanowski.
In de 71e minuut belandde een corner voor de voeten van Reno die met een prachtige uithaal Quick-keeper Juri Puister het nakijken gaf : 1-0
De gasten startten vervolgens een slotoffensief en het duel werd steeds hectischer. Scheidsrechter Prick had de nodige moeite om het duel niet te laten ontsporen.
Quick was vijf minuten voor tijd, na een corner,  dicht bij de gelijkmaker maar Björn Stassen wist de bal op de doellijn nog weg te werken.
Na zes minuten blessuretijd konden de armen in de lucht. EVV Echt pakte een heel belangrijke overwinning
Compliment voor de ploeg. Na een paar pittige trainingen deze week leverde men een prima teamprestatie.

Opstelling EVV Echt : Michel Vercruysse, Jeffey Rijkers, Manny Peters, Rick Geenen (A) (64 e Reno Kochanowski), Remco Gielen, Aron Gielen, Luc Tinnemans, Stijn Keulen ( 79e Aziz Khalouta), Jordi Beelen (88e Cedric Mertens), Björn Stassen en Juul Respen.

Toeschouwers : 150

Gele Kaarten :

EVV Echt : Aron Gielen, Luc Tinnemans, Jordi Beelen en Aziz Khalouta

Quick : Nabil Haddadi en Pepijn van Zwietende Blom

Foto’s : Herman Lubsen.

 

Verslag van het duel op de site van Quick :

Opnieuw zure terugreis voor Quick

Zondag 10 oktober

Een zonnige middag in het verre Echt moest het decor worden voor een wedstrijd in de drukke middenmoot van de Derde Divisie. Quick is de minst gepasseerde verdediging en scoort ook weinig. Van EVV is hetzelfde al jaren bekend en wellicht dat er daarom slechts een handvol bezoekers waren. Dat er slechts één doelpunt viel, was dan ook niet vreemd. Helaas voor de Haagse ploeg werd de treffer door de gastheren gemaakt.

Wellicht dat het de lange busreis was, want Quick begon niet goed aan de wedstrijd. EVV was direct gevaarlijk en in de eerste vijf minuten hadden zij al tweemaal op de paal geschoten en moest ook doelman Jari Puister al in actie komen. Quick had moeite met het opvangen van de lange ballen van EVV en kon ook nauwelijks onder de druk vandaan voetballen. Over geluk hadden de Haantjes nog niets te klagen, zeker niet toen Puister de bal tegen een aanvaller aanschoot, die dacht te kunnen scoren. Hij werd afgefloten, omdat hij de bal tegen zijn uitgestoken arm kreeg en dus hands. Het eerste kwartier was zodoende duidelijk voor de Limburgers.

Halverwege het eerste bedrijf begon Quick wel beter in haar spel te komen. Een vrije trap kon door de 42-jarige EVV doelman nog onschadelijk gemaakt worden en even later Had Rick Burgering een scherpe voorzet in huis, maar zag Marc Boshoff zijn inzet nog net geblokt worden. Tot aan de rust golfde het spel op en neer, waarbij Yusuf Bilen zijn schot tot hoekschop verwerkt zag worden en in de counter uit die hoekschop heel EVV schreeuwde om een strafschop na een valpartij, maar niet kreeg. Ook Rachid Bouyaouzan kon zijn schot op doel niet drukken na een afgeslagen hoekschop, waarna de bal over het doel vloog. Toch leek Quick op voorsprong te komen, nadat Nabil Haddadi weggestoken werd en de bal langs de doelman in het doel schoot, maar dat vanuit buitenspelpositie deed.

De brilstand stond dus nog op het bord toen de kleedkamers halverwege werden opgezocht. Na een zwakke start was de Haagse ploeg met name het slotkwartier goed in de wedstrijd gekomen en moest dit door worden gezet. Helaas lukte dit de mannen van Paul van de Zwaan nog niet en kwam EVV scherper bij de aftrap. Binnen tien klokrondjes moest Yusuf Bilen (foto) op de doellijn redding brengen, nadat doelman Puister al was geklopt bij een vrije trap en was EVV dus weer dicht bij een snel doelpunt. Vanaf de bank werd getracht om de spelers goed wakker te schudden en dat leek na een uur spelen effect te sorteren.

Quick kreeg een enorme kans op de openingstreffer, toen Rick Burgering alleen richting de doelman kon gaan. Die kon in eerste instantie nog redding brengen en het breed leggen op de vrijstaande Rachid Bouyaouzan hierna was niet zuiver en was in de voeten van een verdediger gemikt. Het missen van de beste kans van de wedstrijd zou vijf minuten later al gevolgen hebben, want toen was het aan de andere kant wel raak. Uit een afgeslagen hoekschop nam verdediger Reno Kochanowski de bal ineens op de pantoffel en schoot hard binnen voor de 1-0.

In het laatste kwartier moesten de Haantjes alles op alles zetten om een nederlaag te voorkomen en bracht een trio aanvallende spelers binnen de lijnen. De druk werd opgevoerd, maar tot grote kansen leidde het niet. Rachid Bouyaouzan zag enkele schoten over of in de handen van de EVV doelman eindigen. Op zes minuten voor het einde kwam Quick wel dicht bij de gelijkmaker. Uit een hoekschop kopte de ingevallen Thomas van Haaften de bal hard op doel, maar zijn inzet kon nog net van de lijn worden gehaald door een verdediger. In een grimmige slotfase wisten de Haantjes te weinig af te dwingen om de gelijkmaker aan te tekenen.

Zo verloor Quick met de kleinst mogelijke marge en kon het wederom geen punten mee terug naar Den Haag de bus in nemen. Door deze nederlaag en de overige uitslagen is de middenmoot nog drukker geworden en is de Derde Divisie zondag wederom de grote tombola waarin iedereen van iedereen lijkt te kunnen winnen en je de ene week zesde kan staan om een week later zestiende te staan. Volgende week mag Quick op eigen veld tegen ADO’20 weer proberen enkele plekken te kunnen stijgen. Al zijn de Heemskerkers de laatste weken goed bezig, dus zal dat nog een hele kluif worden.